Septembrie – soarele interior, de Horia şi Elena Francisc Ţurcanu

FOTOHoria&Elena

Te întorci acasă din vacanță. Timpul repornește, vechile mecanisme de gândire se reactivează, tensiunea se naște din revenirea în vechile roluri pe care vacanța și depărtarea păreau să le fi spulberat. Ce faci ca să le ții în frâu? Dacă te afli într-un proces conștient de transformare interioară vei redescoperi repede calea către instrumentele cele mai eficiente: practica Respirației Conștiente și a stării de Prezență. Dacă nu, atunci e timpul să o faci. Toate tehnicile, din orice tradiție spirituală a lumii, se reduc, în cele din urmă, la asta. Nu e nevoie să practici nimic altceva, decât Conștiența proceselor interioare. În cele din urmă devine o artă. O artă de a trăi. O artă a eliberării de gândirea compulsivă, a eliberării, nu de durere, ci de suferință, care nu este decât o durere prelungită mental.

Călătoria Inimii este o călătorie către Conștiență. La început e un efort de atenție. Atunci când atenția se află în interior, pe respirație, pe senzații, pe sine, apare imediat o ușurare a tensiunii mentale. Cu practica, devine o arta de a trăi în armonie cu sine. Restul vine firesc.

Întors din vacanță, poți rămâne nostalgic al soarelui pierdut al verii, sau poți, dimpotrivă, să redescoperi că soarele de astă-vară nu a fost decât o reflexie a soarelui interior, etern și imuabil. Întreaga experiență a realității este dată de filtrul prin care o privim. Vestea bună este că acest filtru depinde exclusiv de noi înșine. Îl alegem în orice clipă, cu condiția să fim conștienți. Stările nu „se întâmplă”, ci le creăm. Suntem stăpânii lor, nu victime.
Întoarce-te acasă
și privește sursele de tensiune. Nu realitatea în sine este sursa, ci felul în care gândești despre ea. Iar modul în care gândești e o alegere. Ce alegi? Să fii stăpânul gândirii tale sau victima ei?

Poate că a venit timpul să te ocupi, în sfârșit, de această chestiune. Să pui punct dictaturii gândirii asupra Ființei. Să redevii stăpânul spațiului interior. Să decizi ce anume ocupă, în orice moment, scena interioară. Acesta este Maestrul Interior, o stare a Ființei, eliberată de compulsiunile minții, și deci de frică, de prejudecată și de dependența de elemente exterioare. O Ființă eliberată.

Sunt multe trepte de întrupare ale acestei stări a Conștiinței, dar primul pas este, întotdeauna, alegerea de a deveni Conștient. Pentru aceia dintre voi care au făcut această alegere, există Călătoria Inimii, care nu este altceva decât un spațiu de experiență pentru cei deciși să se elibereze. Explorăm împreună căile acestei eliberări. Călătoriile în adâncurile propriei Conștiințe și experiența în sine sunt instrumentele noastre. Cărțile Maestrului Interior vin doar să susțină Procesul.

Și pentru acest septembrie, Călătoria Inimii vine cu abordări noi, cărți noi, experiențe noi. Nu va mai fi nevoie să vă amintiți cu nostalgie vacanța și soarele. Puteți regăsi soarele interior. 

http://www.calatoriainimii.net/newsletter-septembrie-2013/

Dacă ţi-a plăcut acest articol, acordă-i un Like, abonează-te pentru a primi pe e-mail viitoarele articole, acordă aprecierea ta în număr de steluţe, apasă butoanele Facebook, Google sau Twitter pentru a împărtăşi articolul cu prietenii tăi din reţeaua de socializare pe care o utilizezi, şi/sau acordă un Like paginii https://www.facebook.com/spatiulinimii! De asemenea, trimite-mi un comentariu, dacă îţi face plăcere! Îţi mulţumesc!

Lasă un comentariu